Lombik - ivóvízről, tabuk nélkül! - Ólom eltávolítására tanúsított ivóvíz tisztítók laboratóriumi tanácsadással

kapcsolat
legjobb megoldás
kapcsolat
KAPCSOLAT
Ivóvíz vizsgálat és tanácsadás: 1-2124157
Tel: 1-2124157
Vízvizsgálat és tanácsadás:
ÓLOM A VÍZBEN?!
ÓLOM A VÍZBEN?!
laboratórium
VÍZTISZTÍTÓK
Tartalomhoz ugrás

Mit tud vagy nem tud (?) az, aki flakonos vizet iszik csapvíz helyett?

Ólom eltávolítására tanúsított ivóvíz tisztítók laboratóriumi tanácsadással
Közzététel szerző: itt egészség · 10 Február 2019
Tags: környezetvédelem
Környezetünk állapotáért, a sok műanyag flakonért aggódók figyelmébe!

Szerintem az emberek többsége nem azért nem iszik csapvizet, mert szándékosan növelni akarja a műanyag flakon felhasználást vagy a flakonos víz cipelése a hobby-ja.
Éppen ezért, azok, akik a flakonos vizekről a csapvíz fogyasztására akarják rábeszélni az embereket, jobb ha tudják, hogy nem ez az egyetlen de legfőbbképp nem minden esetben a megfelelő megoldás.

Tapasztalatom szerint az emberek többsége azért cipeli a flakonos vizet:
▶️ mert nem bízik abban a leegyszerűsítő kommunikációban, hogy a csapvízzel minden rendben (nem ez a szubjektív benyomása).
Azért cipeli a vizet,
▶️ mert nincsen HITELES, mérési eredményeken alapuló információja alternatíváról.
A vízmű részéről azt hallja: a csapvíz kiváló, igyuk nyugodtan.
Más részről pedig kap egy NNK (szakhatóság) mérési eredményt, miszerint gondoskodjon egyéb megoldásról, mert a csapvízben az ólom határértéket meghaladó koncentrációban van jelen (pl. Wekerle).

A két információ között csak látszólag van ellentmondás. A vízmű csak a vízóráig felel a vízminőségért, minden ezt követő szennyeződés felelősségét áthárítja a tulajdonosra.

📢 Szerintem fontos lenne, hogy azoknak is ELFOGADHATÓ alternatívát mutassunk a flakonos vízzel szemben, akiknek -bármilyen okból kifolyólag- gondjuk van a csapvízzel.

? Mit tehetünk mi, a vizes szakmában tevékenykedők, akik valós információval rendelkeznek a víz felhasználóhelyi minőségéről?

Kezdhetjük pl. a hiteles, korrekt tájékoztatással:
❗️ a vezetékes víz a jelenlegi költségszinten nem juttatható el mindenhova a CSŐVEZETÉKEKBŐL összeszedhető szennyeződések, és fertőtlenítési melléktermékek nélkül;
❗️ tájékoztatni kellene az érintetteket, hogy az adott csapvíz szennyezőinek megfelelő, (adott vízminőségi problémára) minősítéssel rendelkező víztisztító kompromisszum mentes megoldás lehet - gazdaságos, környezetkímélő;
❗️ jó lenne az érintettek figyelmét felhívni arra, hogy víztisztítót körültekintően vásároljanak, lehetőleg szaktanácsadással, mert a nem megfelelő víztisztító TÖBBET ÁRTHAT, mint használ (pl. az ólom eltávolításra minimum NSF/ANSI 53 ólomra vagy szakhatósági mérési jegyzőkönyvekkel igazolt engedély a garancia).

▶️ A napokban kapták kézhez az első, ingyenes NNK ólomvizsgálatra jelentkezők az eredményeket.
Tudniuk kellene, hogy amíg az NNK által ajánlott végleges megoldást, vagyis a teljes csőcserét kivitelezik, addig is van környezetkímélő, megbízható alternatíva. ◀️

📢 Az érintetteknek tudniuk kellene azt is, hogy a  víztisztító forgalmazási engedélyének megléte önmagában semmit nem garantál.
❗️ A hatósági pecséttel is ellátott használati útmutató tartalmazza a feltételeket, korlátozásokat. Csak az ebben foglaltak betartása garantálja a biztonságos, megbízható működést.

Ha elkezdjük a korrekt tájékoztatást, talán teszünk valamit a környezetünkért...

Azari Katalin
vegyészmérnök

#csapvíz #vanmegoldas! #noplastic #környezetvédelem #ólomtovábbi információk
vízvizsgálat

Doulton Magyarország márkaképviselet

Szakmai tartalom: Azari Katalin vegyészmérnök, ivóvíz tanácsadó


Tanúsítványok, vizsgálati eredmények, forgalmazási engedély [pdf letölthető formában]
Vissza a tartalomhoz