Lombik - ivóvízről, tabuk nélkül! - Ólom a vízben?! Vízvizsgálat - tanácsadás - megoldás egy helyen.

kapcsolat
legjobb megoldás
kapcsolat
KAPCSOLAT
Tel: 1-2124157
KEZDŐLAP
laboratórium
VÍZTISZTÍTÓK
Tartalomhoz ugrás

Doulton Magyarország

Ólom a vízben?! Vízvizsgálat - tanácsadás - megoldás egy helyen.
Közzététel szerző: itt egészség · 12 Május 2019
Tags: megoldásólomegészségcsapvízAzariKatalin
2019.05.10.
Doulton Magyarország - rövid történet


Vannak, akik szerint azért van most "hirtelen" ólom a csapvízben, mert "valakinek" víztisztítója van rá.
Szerintem nem érdemes a csapvíz minőségére vonatkozóan összeesküvést kreálni.
Ez olyan szakmai kérdés, mérési eredményekkel alátámasztva, amiről a vízanalitikával foglalkozók többsége régóta tud: publikációk, tanulmányok tárgya volt már évekkel ezelőtt is (2015. Sebestyén Ágnes tanulmánya).

▶️ Azért elérhető Magyarországon (140 ország után) egy megfizethető,  megbízható, ólom eltávolítására is alkalmas és engedélyeztetett minőségi víztisztító, mert (évtizedes szakmai tudásunkat használva) megkerestük, és tettünk  érte, hogy a magyar fogyasztók is megvásárolhassák.
Elég nehezen fogadta el a közel 200 éves múlttal rendelkező cég mérnöke, hogy Magyarországon külön is engedélyeztetni kell a víztisztítókat. A sokszor feleslegesnek tűnő egyeztetés, mérési eredmények lekérése,  specifikációk átnézése számunkra is kérdéses volt.
▶️ Mi sem nagyon értettük, miért ragaszkodik az OKI (most már NNK) témafelelőse pl. a valós csapvízmintán végzett kísérletek eredményeihez is. Szakmai érvelése, de leginkább a gyakorlati tapasztalat igazolta óvatosságát...
Valóban találkozunk extrém magas ólomkoncentrációval is (pl. Wekerlén mért 320ppb). A víztisztítónak ezt is biztonsággal el kell tudni távolítani, a szűrő élettartamának végén is.
▶️ Miután megvásároltuk a kiválasztott kisberendezést, vizsgáltuk, és vizsgáltattuk: az összes hazai vizsgálati protokoll és az OKI témafelelős javaslata alapján.
▶️Meggyőződtünk a hatékonyságáról, és láttuk, hogy hiánypótló.
Célzottan ólomra engedélyeztettük a szakhatóságnál, és végeztünk el számtalan vizsgálatot.

Felajánlottuk "hasznosításra" a vízművek felé, és víztisztító forgalmazással foglalkozó cégeknek is, de senkit nem érdekelt, hiszen a látens probléma nagyságrendjével nem voltak tisztában.

2-3 évvel a víztisztítókat forgalmazók előtt jártunk?

▶️ Igen. Olvastuk a szakirodalmat, figyeltük a trendeket, mértük a csapvizek ólomtartalmát - és tudtuk, hogy ez a téma előbb-utóbb megoldásért kiált.
▶️ Van, akiknek EZ nem tetszik. Kapunk hideget, meleget...
▶️ Mi tisztában voltunk azzal, hogy attól nem fog megoldódni a helyzet, ha nem beszélünk róla (pedig sok helyütt, többféle módszerrel is megpróbáltak elhallgattatni minket).

A jelenlegi helyzetben szerintem mindennél fontosabb -a pánikkeltő, sokkoló szalagcímek után- az érintettek megnyugtatása, és tájékoztatása annak érdekében, hogy MEGFELELŐ, MEGBÍZHATÓ megoldásokat találjanak vízminőséggel kapcsolatos problémájukra.

A Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Laboratórium forgalmazó partnereket keres, akik ezt a hiánypótló terméket képesek eljuttatni a fogyasztókhoz. Több tíz, ha nem százezer háztartás lehet érintett. A csövek végleges cseréjéig az egyetlen környezetkímélő, biztonságos és gazdaságos alternatíva a magyar csapvizeken is tanúsított, azaz NNK protokoll szerint bevizsgált víztisztító berendezés.
Az ULTRACARB szűrőbetét már bizonyított.

Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Kft.
Akkreditált Vizsgálólaboratórium
www.olomavizben.hu

Hivatkozások:

www.olomavizben.hu/blog

#noplastic #ólom #csapvíz #vízminőség #ivóvíz #víztisztító #csapvíz #vanmegoldas! #noplastic #környezetvédelem #ólom
ólom csapvíz víztisztító megbízható ólom eltávolítására célzottan engedélyezett víztisztító NNK Vízmű


további információk
vízvizsgálat

Szakmai tartalom: Azari Katalin vegyészmérnök, ivóvíz tanácsadó


Tanúsítványok, vizsgálati eredmények, forgalmazási engedély [pdf letölthető formában]
Vissza a tartalomhoz