Lombik - csapvízről, tabuk nélkül! - Vízvizsgálat I Tanácsadás I Megoldás

laboratórium
VÍZTISZTÍTÓK
Tartalomhoz ugrás

Víztisztítót a cipőboltból? (10)

Vízvizsgálat I Tanácsadás I Megoldás
Közzététel szerző: itt egészség · 1 Október 2018
Magyarországon bárki árulhat víztisztítót.
Az is, aki nem ért a vízminőséghez és vízkezeléshez még annyira sem, hogy fel tudná mérni a nem megfelelő víztisztító választásából adódó kockázatokat.

A csapból folyó víz a feladás helyén kiváló minőségű, egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmazhat, viszont a fogyasztóhelyig szennyeződhet a fertőtlenítésből adódó melléktermékekkel és azokkal az anyagokkal, melyek a csővezetékből, szerelvényekből oldódhatnak ki.

A csapvizeinkben reálisan jelenlévő egészségkárosító szennyezők jelenléte sokáig  elhallgatott információ volt, ezért nem csoda, hogy a vásárlók többsége nincsen tisztában azzal sem, hogy milyen víztisztító javíthat biztonságosan csapvize minőségén.

A sokféle termék között nem könnyű az eligazodás, és -tapasztalatunk alapján- a fogyasztók legtöbbször olyan víztisztítót választanak, ami nem javít érdemben a víz kémiai minőségén (még akkor sem, ha a víz íze jobb).

Víztisztító választás előtt a legfontosabb tájékozódási pont a kezelendő csapvíz kémiai tulajdonságainak és potenciális szennyezőinek ismerete, nehogy a választott víztisztító többet ártson, mint amennyit használ.

A csapvíz lehetséges szennyezőihez választott víztisztítóval biztosítható az,  hogy a víz kémiai kezelése a hasznos ásványi anyag szempontjából minimális, az egészségre káros anyagok eltávolítása szempontjából viszont tökéletes legyen a szűrőbetét teljes ajánlott élettartama alatt.

Megfelelő víztisztítóval a fogyasztóhelyen biztonságosan, gazdaságosan, környezetkímélő és kényelmes módon állítható elő  kifogástalan minőségű ivóvíz a szükséges mennyiségben (a csapvízfelhasználás alig 5%-a ivóvíz célú).

Bizalommal ajánlom a Doulton víztisztító megoldásokat, melyek innovatív módon több szűrési funkciót valósítanak meg egy szűrőtesten belül.
A szűrőházakba a csapvíz tulajdonságainak megfelelően választható az integrált kerámia szűrőbetétek közül a legmegfelelőbb.

Laboratóriumunkban és háztartásunkban is valós használati körülmények között, több életcikluson keresztül vizsgáltuk az ultracarb szűrőbetétet. Az eredmények kiválóak: az érzékszervi tulajdonságok javulása, és az egészségre káros szennyezők eltávolítása szempontjából is.

Azari Katalin
vegyészmérnök

Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratórium
www.olomavizben.hu

hivatkozások:



#ólom #olom #víztisztító #csapvíz #viztisztito #egészség #noplastic



további információk
vízvizsgálat
Szakmai tartalom:
 Azari Katalin
vegyészmérnök, ivóvíz-tanácsadó
Vízkutató Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium



Tanúsítványok, vizsgálati eredmények, forgalmazási engedély [pdf letölthető formában]
Vissza a tartalomhoz