Tájékoztató a csapvíz ólomszennyezésével kapcsolatban - A legjobb víztisztítók laboratóriumi szaktanácsadással.

eredmény 5 munkanapon belül
kapcsolat
Doulton hírek
blog a vízlaborból
legjobb megoldás
Tartalomhoz ugrás

Lakossági tájékoztató a csapvíz ólomszennyezésével kapcsolatban
 
Az NNK (OKI) egészségügyi szakhatóság felvilágosító kampányt indított a csapvíz ólomszennyezésével kapcsolatban.
 
Ahol határértéket meghaladó mértékű az ólom a csapvízben, tájékoztatják a lakosokat, hogy a vízmű csak a vízóráig felel a vízminőségért, és az épület tulajdonosaira hárítja át a felelősséget, és a megoldásról való gondoskodást.

A Végleges megoldás az ólommigráció teljes hálózatra vonatkozó kiküszöbölése: ólomcsövek, szerelvények, ólom tartalmú tömítések stb. kiiktatása. Ez gondos tervezést és előkészítést jelentő, nehezen kivitelezhető feladat, és nem megy egyik napról a másikra.

„Addig is megoldás lehet a háztartási kisberendezések alkalmazása, azok előnyei és hátrányainak mérlegelése mellett” (NNK tájékoztató).
Az NNK felhívja a figyelmet a nem megfelelő választásban rejlő kockázatokra, hiszen a megfelelő szűrőbetét kiválasztása alapvető a biztonságos üzemeltetéshez.

Az új generációs, ólomeltávolításra minősített integrált szűrőbetétet tartalmazó csapvíztisztító egyszerűen kivitelezhető és gazdaságos megoldás.
Ezek a sótartalom megőrzése mellett szelektíven csak az egészségre káros szennyezőket, valamint az ízrontó anyagokat távolítják el.

Ólomeltávolításra az „NSF/ANSI 53 Pb (ólomra)” tanúsított vagy hazai „ólom csökkentésére is alkalmas" forgalmazási engedéllyel rendelkező szűrőbetét használható. Az ezzel nem rendelkező víztisztítók üzemeltetése kockázatos: némelyik többet árt, mint használ.

Víztisztító vásárlás előtt a kereskedőtől feltétlen kérni kell az ólomeltávolítást igazoló laboratóriumi mérési eredményt is.
 
A Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratóriumban készséggel állunk rendelkezésre vízvizsgálatokkal, víztisztítókra vonatkozó szaktanácsadással.

letölthető formátum
Miben tudunk még segíteni?


ásott vagy fúrt kút 201/2001 szerinti vizsgálataival (ha szeretné tudni, mire használható a víz)

akkreditált vízvizsgálatokkal: ivóvíz, ásványvíz, gyógyvíz, technológiai vizek, víztechnológiák működés ellenőrzése

   gázvizsgálatokkal (gázmotorok, légterek, kutak gáztartalma)

magánemberek részére kedvezményes vizsgálati ajánlat: csapvíz ólom tartalma; kútvíz vizsgálata


Laboratóriumunk mérési és víztechnológiai tanácsadással kapcsolatos tapasztalatait  a vízoldal FB oldalon találja meg.

ólomra is minősített víztisztító
 
Vissza a tartalomhoz