Ólom a vízben? Vízvizsgálat, mérnöki tanácsadás, megoldás. - Vízvizsgálat I Tanácsadás I Megoldás

laboratórium
VÍZTISZTÍTÓK
Tartalomhoz ugrás
Doulton víztisztító, 100% biztonság
A magyar piacon lévő POU víztisztítók közül a Doulton víztisztítókat ajánljuk: háztartási, munkahelyi, közösségi felhasználásra is tanúsított, biztonságosan alkalmazható a csapvíz ólomszennyezésének eltávolítására. A tisztított víz minden paraméter tekintetében megfelel az 5/2023. (I.12.) ivóvíz rendelet előírásainak. [vízminőségi garancia]

A Doulton víztisztító kiemelkedően biztonságos, megbízható, gazdaságos és környezetkímélő.
Az összes potenciális vízszennyezőt megbízhatóan eltávolítja, az ásványi anyagokat megőrzi a vízben. Nincsen szükség visszasózásra, pH beállításra, utókezelésre.
NNK és NSF/ANSI tanúsított ólom eltávolításra, rendszeresen vizsgált, egyszerűen karbantartható, zerowaste ivóvíz tisztító.

A magyarországi forgalmazás a Vízkutató Vízkémia Akkreditált Vizsgálólaboratórium szakmai felügyeletével és mérnöki tanácsadással támogatott.
Miért ezt ajánljuk?

Magyarországon a vezetékes víz elég jó minőségű ahhoz, hogy ne legyen szükség bonyolult víztisztító technológiákra a finom, kristálytiszta ivóvíz előállításához.
Olyan megoldást kerestünk, ami a víz optimális ásványi anyag összetételének megtartása mellett távolítja el az egészségre káros és a víz ízét rontó szennyezőket.

A fogyasztóhelyi vízminőség javításakor - súlyosan egészségkárosító hatása miatt - az ólomszennyezés eltávolítása a prioritás.
A nemzetközi minősítéssel rendelkező megoldások közül a Doulton® víztisztítók integrált kerámia szűrőbetétei egyedülálló minőséget és szűrési hatékonyságot biztosítanak, és minden olyan igénynek megfelelnek, amit 30 év szakmai tapasztalata alapján egy POU (fogyasztóhelyi) víztisztítótól elvárunk. A Doulton víztisztító közel 200 éve, és több, mint 140 országban bizonyított már, méltán ismert és elismert, piacvezető a háztartási ivóvíztisztítók között.
Mitől más a Doulton® kerámia szűrő?

Az aktívszenes szűrőbetétek között egyedülálló az ezüstözött kerámia külső felület és a többrétegű kialakítás.
A kerámia külső résznek köszönhetően a felület tisztítható, így a szűrési hatékonyság az aktívszén teljes életciklusa alatt tökéletes. (képek)

a szűrőbetét külső kerámia rétege visszatartja a mikro-szennyeződéseket: baktériumok, ciszták, lebegő anyagok (pl. rozsda), nagyobb részecskék;
a kerámia-mátrix antibakteriális kialakítása megakadályozza a mikrobák szaporodását, az aktív szén megelőző baktérium védelmét biztosítja;
az aktív szén -többek között- eltávolítja a klórt és a klórozás melléktermékeit (íz- és szagrontó anyagok, rákkeltő trihalo-metánok), ennek eredményeként  a víz szennyezőktől mentes, kristálytiszta, jó ízű lesz;
amennyiben szükséges, az előszűrő(k) és/vagy a 4. fázis speciális szűrőanyag lehet, az egyéb egészség-károsító szennyeződések (ciszták, kórokozók, ólom, nitrát stb) eltávolítására.
Laborunkban az Ultracarb® szűrőbetétet alkalmazzuk, és valós használati körülmények mellett vizsgáljuk folyamatosan.
Ez a szűrőbetét szerepel a flinti ólomkatasztrófa kapcsán ajánlott minősített berendezések listáján is,  NSF/ANSI 42, 53 minősítésű, ezért esett erre a választásunk. A laborban a csapvízben lévő magas ólom, az íz és szagrontó valamint a rákkeltő szennyezők eltávolítása a cél.

A kémiai vizsgálati és az érzékszervi eredmények kiválóak.

A szóba jöhető egyéb vízszűrőkhöz képest a Doulton® termékek választásánál előnyt jelentettek az alábbiak:
  • a csapvíz az ásványianyag tartalmát a szűrést követően teljes mértékben megőrzi;
  • a szűrő és szűrőbetét gyártási folyamatát a legszigorúbb minőségbiztosítási tanúsítványok is garantálják, a termékek Angliában készülnek.
  • a mechanikai szennyeződések (pl. rozsda) a kerámia felületről  könnyen eltávolíthatók, így a szűrőkapacitás nem romlik az idő előrehaladtával;
  • a külső kerámia rétegen való áthaladás egyedülálló szűrést biztosít;
  • a baktériumok szűrése még az aktívszénnel való találkozás előtt megtörténik;
  • az ár-érték arány egyedülállóan kedvező az integrált kialakítás miatt.
Doulton - Made in Britain...

A Fairey Ceramics Ltd. 1826 óta fejleszti és gyártja saját szabadalmai alapján a legkorszerűbb technológiák felhasználásával vízkezelési megoldásait. Több mint 140 országban van jelen, évente több milliós szűrőbetét eladással.

A szűrőházak és betétek valamint a csatlakozó elemek is élelmiszeriparban használható anyagokból készülnek, a legszigorúbb szakmai és minőségbiztosítási elvárásoknak is megfelelnek. Minden szűrőbetét egyéni azonosítóval rendelkezik, így eredetiségük ellenőrizhető.
Az integrált kerámia szűrőbetétek több szűrési funkciót valósítanak meg egy szűrőtesten belül, ezáltal költséghatékonyak.

A Doulton® POU víztisztítókat vízkezelési szakértői tanácsadással, laboratóriumi háttér támogatással és a viszonteladói státusz minden előnyével ajánljuk:  a gyártó által biztosított garanciával és termékkövetéssel, vásárlástól számított minimum 10 évig garantált csere szűrőbetét ellátással és a legkedvezőbb áron.
Márka- és szakmai képviselet: Vízkutató Vízkémia Kft.
Megvásárolható szaktanácsadással:

Csapra szerelhető víztisztítók
A csapra szerelhető víztisztítót a csaptelep mellett, vízszintes felületen lehet elhelyezni (pl. konyhapult).
A váltószelep a legtöbb konyhai csapra felszerelhető, a csap szűrőjének (perkolátor) helyére.
A szelep megfelelő irányba forgatásával a hidegvíz a víztisztítóba megy, a tiszta ivóvíz a szűrő ivóvíz csapján folyik ki.
Egyszerűen üzembe helyezhető, mozgatható.
Készülékek üzembe helyezése
Konyhapult alá szerelhető víztisztító
Az EcoFast konyhapult alá szerelhető víztisztító a hideg vizes sarokszelepre csatlakoztatható.
A tisztított ivóvíz elvezetése: 3/8" push-fit csatlakozón keresztül dedikált ivóvíz csapra, háromutas csap szűrtvíz ágára vagy ivóvízadagolókba.
A DIY-kit elemeivel a szerelés egyszerű:  3/8"  push-fit csatlakozókat és 3/8" menetes T-elosztót tartalmaz.

EcoFast konyhapult alá szerelhető víztisztító Doulton® ivóvíz csapteleppel

Ecofast rendszer: szűrőház+DIY-kit+csaptelep

Az Ecofast víztisztító rendszer elemei:


EcoFast konyhapult alá szerelhető szűrőház
UltraCarb® szűrőbetéttel együtt (6 hónap kapacitás)


Doulton® -NSF/ANSI 51,61 tanúsított - ivóvíz csaptelep tisztított vízhez
szűrt víz csatlakozás: 3/8" push-fit-menetes


Doulton®  -NSF/ANSI 51,61 tanúsított- 3 utas csaptelep
Hideg és melegvíz csatlakozás: 1/2"; szűrt víz csatlakozás: 3/8" push-fit-menetes
A hidegvizes sarokszelep átmérőjétől függően a csatlakoztatáshoz átmenet szükséges!

Do-It-Yourself-kit (NSF/ANSI 51,61 tanúsított)
Visszacsapó szelepes, elzárható T-vízelosztó a hideg vizes sarokszelepre: 3/8" menetes/push-fit;
Élelmiszeripari minőségű műanyag csatlakozócső push-fit csatlakozáshoz;
A hidegvizes sarokszelep átmérőjétől függően a csatlakoztatáshoz átmenet is szükséges lehet.

Ecofast szerelése sarokszelepre
további információk
vízvizsgálat
Szakmai tartalom:
 Azari Katalin
vegyészmérnök, ivóvíz-tanácsadó
Vízkutató Vízkémia Akkreditált VizsgálólaboratóriumTanúsítványok, vizsgálati eredmények, forgalmazási engedély [pdf letölthető formában]
Vissza a tartalomhoz