Lombikban az ivóvíz! Vízminőségről, víztisztítókról laboratóriumi mérések alapján. - Ivóvíz tisztító tanácsadás akkreditált laboratóriumban

eredmény 5 munkanapon belül
kapcsolat
Doulton hírek
blog a vízlaborból
legjobb megoldás
1-2148937 (munkanap 8-15-ig)
Tartalomhoz ugrás

(4) Van víztisztítód? Biztosan tudod mit iszol?!

Ivóvíz tisztító tanácsadás akkreditált laboratóriumban
Közzététel szerző: itt egészség · 3 Július 2018
Tags: megoldásvíztisztító
Nincs univerzálisan ajánlható víztisztító...
A tisztítandó víz minőségétől, a fogyasztói elvárásoktól és több más adottságtól is függ, hogy milyen eljárás jöhet szóba.

A legfontosabb választási szempont (mivel élelmiszerről van szó) a minőség és megbízhatóság.
Megbízható helyről, vízkezeléshez értő szakembertől érdemes víztisztítót vásárolni, ahol a termék minőségi tanúsítványait, vizsgálati jegyzőkönyveit be tudják mutatni és a kockázatmentes üzemeltetési feltételekről tájékoztatják.
A legtöbb forgalomban lévő vízkezelő a magyarországi csapvizekre nem ajánlható korlátozás nélkül. Lehet, hogy ez apró betűvel szerepel csak a leíráson, de nagyon lényeges információ.

A megfelelő szűrőanyag (technológia) kiválasztása elengedhetetlen, mérlegelve a használati feltételeket, korlátozásokat.

Csapvizeink többsége kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmú, ennek megőrzése kívánatos, ezért teljes sótalanításban nem érdemes gondolkodni (amennyiben egészségügyi megfontolások miatt valamely ion csökkentése kívánatos, szelektív ioncsere is megoldható).
A magyarországi csapvizek többségénél indokolatlan az RO alkalmazása. Nem csupán a relative magas ára miatt, de azért sem, mert az ebben a technológiában rejlő potenciális üzemeltetési veszélyek sokkal nagyobbak, mint a vélelmezett előnyök.

Lényeges, hogy a víztisztító minden vízzel érintkező alkatrésze élelmiszeriparban használható anyagból készüljön. A szűrő minden alkatrésze értelemszerűen érintkezésben van a vízzel - fontos, hogy ne oldódhasson ki káros anyag sem a szűrőházból, a csatlakozó vezetékekből sem a szerelvényekből.

Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy mennyi a silány termék.
Jó esetben csak felesleges pénzköltésről beszélhetünk, de előfordul az is, hogy a  vízkezelő ront a víz minőségen, rosszabb esetben egészségkárosító is lehet (még akkor is, ha az érzékszervi tulajdonságai javulnak).


Azari Katalin
vegyészmérnök
Vízkutató Vízkémia Kft. Akkreditált Vizsgálólaboratórium
www.olomavizben.hu
víztisztító blo

#ólom #olom #víztisztító #csapvíz #viztisztito #egészség #noplastictovábbi információk
vízvizsgálat
Vissza a tartalomhoz