Doulton hírfolyam - A legjobb víztisztítók laboratóriumi szaktanácsadással.

eredmény 5 munkanapon belül
kapcsolat
Doulton hírek
blog a vízlaborból
legjobb megoldás
Tartalomhoz ugrás

Doulton hírfolyam

Doulton hírek, aktualitások
2019.05.06.
A csapvíz ólomtartalmáról -
mit tehetünk?

Meghallgatható a Millásreggeli honlapjáról (képre kattintva)

Mitől ólomszennyezett a budapesti csapvíz? Mit tehetünk?

csapvíz ólom ivóvíz célzottan ólomra engedélyezett háztartási ivóvíztisztító kisberendezés


2019.01.11.
A csapvíz ólomtartalmáról -
gyakorlati tanácsok...


Kedves Csapvizet Fogyasztók!

A napokban kapták meg az érintettek csapvíz vizsgálatuk eredményét az ólomtartalomra vonatkozóan (NNK vizsgálat).
A szakhatóság ajánlása alapján "...a végleges megoldásig szóba jöhet a MINŐSÍTETT háztartási kisberendezések alkalmazása... annak előnyei és kockázatainak mérlegelése mellett".

Az előnyök és a kockázatok mérlegeléséhez egy kis segítség, a teljesség igénye nélkül (további információk, forrásmegjelölések közérthetően a www.olomavizben.hu/blog-ban)

1) Eredmény értelmezése
Nem tudjuk, az ólomszennyezés pontosan honnan származik, ezért az ólomdugó (a legmagasabb ólomkoncentrációjú víz) mozgása nehezen modellezhető.
Ebből  következik, hogy semmi biztosíték nincsen arra, hogy az 1-2 perces kifolyatás elegendő "óvintézkedés".
De arra sincsen, hogy az ólomkoncentráció nem növekedik bármely vízminőségi jellemző (hőmérséklet, pH) változásával vagy a vezeték rendszerben történő bármilyen beavatkozást követően (pl. vízkőréteg megsérülése).

Az ólom a szervezetből nem kiürülő nehézfém:  elsősorban az idegpályákon rakódik le, kisgyerekeknél, várandósoknál egészséget veszélyeztető, magas kockázati tényező.
Éppen ezért fontos kiiktatni a csapvíz általi ólomexpozíciót: más forrásból gondoskodni az ólommentes ivóvízről vagy a csapvizet megfelelő végponti víztisztítóval ivóvíz minőségűre tisztítani.

Már Magyarországon is elérhetők azok a víztisztítók, amik TÖKÉLETES ALTERNATÍVÁT nyújtanak, így nem csak a csomagolt víz jelenti az egyedüli megoldást.

2) Háztartási kisberendezések
Az ólom biztonságos eltávolítására csak az ólomra (is) bevizsgált és minősített szűrők alkalmasak.
Nem javaslom az RO, a teljes ioncsere vagy a desztillálók alkalmazását.
Nem csak azért, mert sokkal drágább, mint az alább javasolt, de  azért sem, mert üzemeltetésük nagy odafigyelést igényel, a kockázati tényezők számottevők (további információk: www.olomavizben.hu/blog).

Másrészt Magyarországon a szolgáltatott vezetékes víz kiváló minőségű, ásványi anyag tartalma kedvező, így ennek megőrzése kívánatos.
Az új generációs un. integrált, ólom eltávolítására is alkalmas aktívszenes szűrők optimális megoldást nyújtanak (ár,   beüzemelés, biztonság, helyigény, vízfelhasználás stb. szempontjából lényegesen kedvezőbb).

!! Szeretném felhívni a figyelmet  arra, hogy nem minden aktívszenes szűrő képes megkötni az ólmot !!
Az ólom biztonságos eltávolítására CSAK AZ ÓLOMRA BEVIZSGÁLT és minősített szűrők alkalmasak.

Az ólom eltávolítására is alkalmas víztisztítók minimum NSF/ANSI 53 Pb protokoll szerinti vizsgálati jegyzőkönyvvel kell rendelkezzenek.
Ebben az ólomeltávolítási hatékonyság 150 mikrogram/L ólomkoncentrációra vizsgálva, %-os formában van megadva.
Ezt a jegyzőkönyvet érdemes elkérni a forgalmazótól, és megbizonyosodni arról, hogy az ólomeltávolítási hatékonyság legalább 98%-os.
Az olyan minőségi bizonyítványok, melyek általánosságban, pl. az összes nehézfémre vonatkozóan adják meg az eltávolítási hatékonyságot, a wekerlei csapvíz ólomeltávolítására nem biztonságosak.

A magyarországi forgalmazási engedély megléte önmagában semmire sem garancia!
Az NNK véleménye alapján kiadott és a Kormányhivatal által aláírt használati útmutatóban minimálisan a következő megjegyzésnek kell szerepelnie "...a vizsgálati eredmények alapján alkalmas lehet az ivóvízben lévő ...ólom mennyiségének csökkentésére".

A  hivatalos, pecséttel is ellátott használati útmutató tartalmazza a víztisztító üzemeltetési feltételeit, korlátozásokat. Csak az ebben leírtak betartása garantálja a biztonságos, megbízható működést.

Kedves  Érintettek!

A Akkreditált Vizsgálólaboratóriumban wekerlei vízmintán (Pannónia út)  az Ultracarb szűrőbetétet tartalmazó víztisztító működését ellenőriztük.
A vizsgálati jegyzőkönyv (file >> e41963.pdf), minőségi bizonyítványok, tanúsítványok és esettanulmányok a FB csoportunkban találhatók.

A valós vízmintára is a "szakirodalmi" és "laboratóriumi modellkísérleti" eredményeket, vagyis a  TELJES ÓLOMELTÁVOLÍTÁST igazoltuk.
Az integrált szűrőbetét az ólomszennyezésen kívül eltávolítja az összes egészségre káros szennyezőt (pl. klór, trihalometánok), az ízrontó anyagokat is - az optimális ásványi anyag tartalom megtartása mellett.

Bizalommal ajánlom bármely wekerlei háztartásba!

Azari Katalin
vegyészmérnök

#ólom #csapvíz #ivóvíz #vanmegoldás! #Wekerle #NoPlastic2019.01.05.
Ahány háztartás,
annyiféle csapvíz!

A képen különböző csapvizek "látható" szennyezői vannak (Doulton vízszűrőbetét kerámia felülete néhány hét szűrést követően).

A kerámia felületről a szennyeződés lemosható, míg egy hagyományos aktívszenes szűrőt jobb esetben eltömít. A vas-hidroxid csapadékon nem kívánatos bakteriológiai folyamatok indulhatnak be, ami a nyers víz kiinduló minőségét is ronthatja.
Rosszabb esetben véletlenszerűen leoldódhat a szűrőbetétről akár a szűrt vízbe  is a szennyeződés.
Ha nem Doulton szűrővel szűri a csapvizet, ezzel a szervezetének kell megküzdenie...

2019,01,01,
Végre elérhető - Magyarországon is!

Alapos tájékozódást követően választottuk ki a kínálatból a Doulton Water Filters háztartási csapvíztisztító készülékeket magyarországi forgalmazásra.
Több évtizedes vízvizsgálati és víztisztítás technológiai szakértői háttérrel, szaktanácsadással segítünk az optimális szűrőbetétet kiválasztani, hogy ivóvíze egészséges, kiváló ízű legyen.
2018. december végén kaptuk kézhez a forgalmazási engedélyt. Magyarországon az Ultracarb szűrőbetét az első, ami "alkalmas lehet az ólom csökkentésére is" megjelöléssel forgalmazási engedélyt kapott.A Doulton és én - röviden


Hiányzott ez neked, hogy szakmai részről támadjanak? - teszik fel a kérdést azok az ismerőseim, akik kicsit is járatosak vízminőség ügyben...
Nem, nem hiányzott, és a legrosszabb forgatókönyv szerint sem számítottam arra, hogy ennyi támadást kapok, amiatt, hogy elmondom a mérési eredményekre alapozott tényeket.
Soha nem gondoltam volna,  hogy közel 30 év vízanalítika szakterületen eltöltött idő mit sem számít, ha valakinek az a fontos, hogy elhallgattasson.

Nem azért van a csapvízben ólom, mert van a magyar piacon megfelelő végponti víztisztító, aminek vizsgálatát, engedélyeztetését követően a szakmai képviseletét is elvállaltam.
Azért vállaltam el a Doulton termékek képviseletét, mert meggyőződtem a megbízhatóságáról, és úgy gondoltam, érdemes arra, hogy elérhető legyen Magyarországon is.

▶️  Azért elérhető 140 ország után egy megfizethető,  megbízható, ólom eltávolítására is alkalmas engedélyeztetett minőségi víztisztító, mert (évtizedes szakmai tudásunkat használva) megkerestük, és tettünk  érte, hogy a közel 200 éves cég szóba álljon velünk...
Elég nehezen értették meg, miért kell Magyarországon külön is engedélyeztetni, miért kell annyi adat, mérés, miért kérdezgetünk annyi mindent.
▶️ Miután megvásároltuk a kisberendezést saját részre, vizsgáltuk, vizsgáltattuk - az összes hazai vizsgálati protokoll szerint.
▶️ Számtalan mérést végeztünk, hogy meggyőződjünk hatékonyságáról. Láttuk, hogy hiánypótló, ezért célzottan ólomra is engedélyeztettük a szakhatóságnál.

▶️ Amikor megkerestük a termékkel a víztisztító forgalmazókat, senki sem reagált érdemben, a probléma felvetést sem értették.
▶️ Mi tisztában voltunk azzal, hogy attól nem fog megoldódni a helyzet, ha nem beszélünk róla, és azzal is, hogy ez a legegyszerűbb megolás...
▶️ Szakmai munkánk elismeréseként a Doulton felajánlotta a márka magyarországi szakmai képviseletét, amit örömmel fogadtunk.  

A jelenlegi helyzetben mindennél fontosabb a pánikkeltő, sokkoló szalagcímek után az érintettek megnyugtatása és tájékoztatása, hogy MEGFELELŐ, MEGBÍZHATÓ megoldásokat találjanak vízminőséggel kapcsolatos problémájukra.

Bizalommal ajánlom olyan partnerek figyelmébe, akik segítségünkre lehetnek abban, hogy a termék minél több érintetthez eljusson. A szükséges szakmai képzésről, laboratóriumi háttérrel, vizsgálati eredmények birtokában gondoskodunk.

Azari Katalin
vegyészmérnök
Doulton Hungary márkaképviselőólom csapvíz víztisztító megbízható ólom eltávolítására célzottan engedélyezett víztisztító


Piacnyitási akció - 2019!

Az engedélyeztetési eljáráshoz beérkezett készülékek kedvező áron (marketing és egyéb járulékos költség nélkül) vásárolhatók meg, amíg a készlet tart.

A Doultonviz FB oldalon és zárt csoportban naprakészen tájékozódhatsz az aktuális ajánlatokról, ha követsz minket.

Kihívás 2019 - Doulton módra...

Maradj mindig hidratált! Letölthető pdf folyadékpótlás emlékeztető Január hónapra!
Feltöltheted a Doulton FB oldalára a teljesített kihívást, és egy közel 250 Font értékű Ecofast víztisztítót nyerhetsz.
Igyon elegendő vizet- 2019-ben is!


Tippek, ötletek - hogy elegendő egészséges folyadékot igyál januárban is! Letöltés (pdf)

Doulton hírfolyam 2019

 
milyen szűrőbetét alkalmas csapvize tisztítására?

Vízkutató Vízkémia Kft.
Akkreditált Vizsgálólaboratórium
1026. Budapest
Szilágyi E. fasor 43/b.
kapucsengő: 3
Vissza a tartalomhoz